Laat de marktwaarde van je huis bepalen door onze taxateurs

Er zijn verschillende situaties waarvoor je een taxatierapport nodig hebt: een hypotheekaanvraag, bij een erfenis, een herfinanciering of bij de verdeling tijdens een scheiding. Wij zijn geregistreerde en ervaren taxateurs en helpen jou graag met het taxeren van jouw woning, in welke situatie dan ook.

Wat is een taxatierapport?

Een taxatierapport is een onafhankelijke waarderapport waarin de marktwaarde van een woning wordt bepaald door een taxateur. In dit rapport staan de kenmerken van de woning uitvoerig beschreven en wordt de waarde vastgesteld.

Hoe werkt een taxatie?

Bij het taxeren van jouw woning kijken wij, als taxateurs, naar verschillende aspecten. Eerst wordt de waarde van het huis bepaald naar de staat van het huis, daarna wordt er gekeken naar vergelijkbare huizen in de buurt die recent verkocht zijn. Als laatste bekijken wij de marktomstandigheden. De uitkomsten van alle stappen verwerken wij in het taxatierapport. Dit rapport wordt gecontroleerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Zo ben je verzekerd van kwaliteit en een betrouwbaar taxatierapport en weet je zeker dat het wordt erkend door instanties zoals de bank.

Waarom Ivo van der Leek als jouw taxateur?

Ivo is naast makelaar ook Register-Taxateur. Hij heeft jarenlange ervaring met taxaties in de Leidse huizenmarkt en is gespecialiseerd in oude en monumentale panden.

  • Onze taxatierapporten worden binnen een aantal dagen opgeleverd.
  • Wij zijn NWWI gecertificeerd en ingeschreven bij het Nederlands Register
  • Vastgoed Taxateurs (NRVT) en het Stichting Certificering Voor Makelaar (SCVM).
  • Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland.
  • Wij plannen de taxatie met de verkopende makelaar voor je in.
  • Je krijgt een gedegen rapport, aangevuld met alle essentiële bijlagen.
  • Onze kennis wordt op peil gehouden door verplichte educatie.
  • Wij zorgen voor een snelle afwikkeling.
”Door de vele taxaties die ik inmiddels heb gedaan, weet ik de waarde van woningen in de Leidse regio goed te bepalen. Samen met mijn assistente Naomi komen we snel tot een gedegen taxatierapport dat door het NWWI wordt gevalideerd en door alle banken worden geaccepteerd.”

Kosten van een taxatierapport.

De kosten van een taxatierapport verschillen. Wat jouw situatie ook is, als ervaren taxateurs voorzien wij jou van een kwalitatief en betrouwbaar taxatierapport. Zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken.

Neem contact op